Köylü Firuzan ablanın girişimciliği ‘ekmek’ kapısı oldu
BALIKESİR (İGFA) –Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Bostancı Köyü’nde yaşayan iki çocuk annesi Füruzan Yolalan, maharetli elleriyle yaptığı ekşi mayalı ekmeklerle ev ekonomisine katkıda bulunurken, müşterilerinin damaklarında unutulmaz bir tat bırakıyor.
Evinin bahçesindeki fırında odun ateşinde pişirdiği ekmek adeta kavga ediyor. Fırından çıkan dumanı tüten sıcacık ekmekleri satın almak için müşteriler uzun kuyruklar oluşturuyor ve ekmekler kısa sürede tükeniyor.
5 YIL ÖNCE BAŞLAYAN MACERA
Edremit’ten Bostancı Köyü’ne taşındıktan sonra ekşi mayalı ekmek yapmayı öğrendiğini anlatan Füruzan Yolalan, komşularının ekşi mayalı ekmek yaptığını ve harika bir lezzetle tanıştığını anlatıyor.
5 yıl önce komşularıyla birlikte ekmek işine başladıklarını belirten Yolalan, “Ekmeğin buğdayını kendi buğdayımızdan, ekşi hamurunu da kendimiz yapıyoruz. Hazır ürün almıyoruz, tamamen doğal ürünlerden ekmek yapıyorum. Bizim köyde ekmek yapmayanlar benim yaptığım ekmeklerden almaya başladı.”
Kızıyla birlikte Edremit’te bir bakkal açıp yaptığı ekmekleri satmaya başladığını söyleyen Füruzan Yolalan, bir fırında günde 35 adet ekmek üreterek üretime başladığını, sezon boyunca sekiz fırına çıktığını söyledi. tatillerde ve sonraki günlerde üç fırında ekmek pişirdiğini söyledi. 2 kilo yufkadan ekmek yaptığını anlatan Yolalan, yaptığı ekmeğin tadı ve lezzetinin her geçen gün daha çok sevilmeye başladığını söyledi.