Sağlık

Bunlar Cildi Olumsuz Etkiliyor!

Bunlar Cildi Olumsuz Etkiliyor! Cildimiz en büyük organımızdır. Dış etkenlerden farklı olarak günlük yapılan bazı hatalar da cildi olumsuz etkiler. Peki bunlar nedir?

Buhar banyosu

Cilt bakımı ve temizliği denildiğinde akla ilk gelen, yüzün aşırı yıkanması ve yüze buhar banyosu uygulanmasıdır. Ancak sıklıkla uygulanan buhar banyosu yüzü çok fazla ısıtır ve bunun sonucunda cildin asit ve su dengesi bozulur. Bu nedenle cilt egzaması gibi rahatsızlıklara neden olabilir veya bunları şiddetlendirebilir. . Sık buhar banyosu uygulamalarından kaçınmak uygun olacaktır.

Bunlar Cildi Olumsuz Etkiliyor!

Sigara

Sigara içmek cilt sağlığının yanı sıra tüm vücut sağlığını da olumsuz etkiler. Sigara tüketimi cildi hızla yaşlandırır, elastikiyetini kaybetmesine ve cilt kuruluğuna neden olur. Ciltte renk değişikliklerine de neden olan sigara, cilde en az güneş kadar zararlıdır.

Cilt Temizliğini Önemsemek

Cilde uygun ürünlerin kullanılmaması ciltte sorunlara yol açtığı gibi, cildin düzenli olarak temizlenmemesi de sorun yaratır. Cildin temizlenmesi sivilce oluşumunun, cildin yaşlanma sürecinin ve donuk görünümünün önlenmesine yardımcı olur.

Bunlar Cildi Olumsuz Etkiliyor!

Gözleri Şiddetle Ovuşturmak

Gözleri ovuşturmak göz sağlığına zararlıdır. Ancak göz çevresindeki cilde de zararlıdır. Gözleri ovuşturmak, göz çevresindeki ince deriye zarar verir ve onun esnemesine ve sarkmasına neden olur.

Düzensiz uyku

Vücudun kendini yenilediği en önemli dönem uykudur. Düzensiz uyku tüm vücudu olumsuz etkilediği gibi cildi de etkiler. Sağlıklı bir cilt için yeterli ve istikrarlı uyku büyük önem taşıyor. Güçlü bir antioksidan olan melatonin hormonunun salgılanması uyku sırasında meydana gelir. HGH (insanlarda büyüme hormonu) gece uykusu sırasında da artar. Bu, vücut dokularının yeniden inşasına katkıda bulunur ve hasarlı hücrelerin yerini alacak hücre üretimini artırmayı teşvik eder. Buna bağlı olarak cildin genç, canlı, parlak ve nemli kalmasına yardımcı olur.

Şeker Tüketimi

Şekerli gıdalar kollajen yıkımını arttırır, bu da cildin yaşlanma hızını artırır ve sivilce oluşumuna neden olabilir. (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu